ארכיון עבור אוגוסט, 2011

משרד הביטחון יסיט את הקרניים הביטחוניות המונעות בנייה לגובה במרכז

יום רביעי, 31 לאוגוסט 2011   מאת:

קרני התקשורת של מערכת הביטחון מעכבות את הקמתן של עשרות אלפי דירות באזור גוש דן, השרון והשפלה

עם זאת, לדברי חבר מועצת העיר תל אביב ויו"ר מפלגת הירוקים, פאר ויסנר, יוזמת שר הביטחון תיטיב עם העשירים בלבד. "הקרנות הביטחוניות מונעת כיום הקמת מגדלי יוקרה בלבד, ולכן כל מאמץ בנושא ייטיב עם בעלי הממון. שר הביטחון רואה ממקום מגוריו במגדלי אקירוב רק את המגדלים היוקרתיים", אמר ויסנר. "כל יוזמות אחרות של הפשרות קרקע, בהם יושבים כיום מחנות צה"ל, יש לפנותם לטובת פרויקטים לדיור בר השגה בלבד ולא לקידום פרויקטים למטרות רווח"

לכתבה בדה מרקר לחצו כאן…

עיריית הרצליה בוחנת תכנון של התחדשות עירונית בשכונת שביב

יום רביעי, 31 לאוגוסט 2011   מאת:

אושר תקציב של 750 אלף שקל לבדיקת תכנון מחדש בשכונה, אך במועצת העיר טוענים כי העירייה מעכבת בשיטתיות פרויקטים של פינוי-בינוי ומפלה לטובה פרויקטים שמקודמים על ידי חברות נדל"ן על פני אלה המקודמים על ידי תושבים

"יש הבדל בין התייחסות העירייה לפרויקטים המקודמים על ידי חברות נדל"ן לאלה המקודמים על ידי תושבים", אומר חבר המועצה דרור עזרא (הירוקים). "פרויקטים המוגשים ומקודמים על ידי יזמים זוכים ליחס אוהד מצד העירייה, לעומת פרויקטים של פינוי-בינוי שלרוב נדחים. עד היום לא ראיתי בהרצליה תוכנית פינוי-בינוי אחת שקודמה במתחם מגורים, בניגוד לפרויקטים אחרים לגובה שכן מקודמים. התחושה היא שמשתמשים בסיבות של מגבלות גובה כתירוץ למנוע פרויקטים מורכבים כפינוי-בינוי".

לכתבה בדה-מרקר לחצו כאן…

הירוקים לטרכטנברג: להפסיק לסלול כבישים

יום חמישי, 25 לאוגוסט 2011   מאת:

מפלגת הירוקים העבירה לאנשי הוועדה את תוכניתה להקטנת יוקר המחייה. בין ההמלצות: רכבות במקום כבישים, תחבורה ציבורית בחינם והגדלת המס על ניצול משאבי הטבע

מפלגת הירוקים העבירה השבוע את המלצותיה לועדת טרכטנברג. ההמלצות מתמקדות בעיקר בתחום הבנייה למגורים ובתום התחבורה. "היכולת לקיים שכונות מגורים בנויות לגובה תלויה בנגישות של תחבורה ציבורית, והיכולת לקיים תחבורה ציבורית זמינה ויעלה תלויה בריבוי משתמשים", הסביר דרור עזרא, ממלא מקום יו"ר המפלגה.
מפלגת הירוקים ממליצה להגביר את התמיכה הממשלתית בפרויקטים של תמ"א 38, לערוך קידום תכנוני של התחדשות עירונית ולבטל את חוק הווד"לים. "זהו חוק מיותר ומזיק ולכן אנו מציעים להחליף אותו בתוכנית משולבת של קידום ממשלתי לפרויקטים של תמ"א 38 ותוכניות פינוי בינוי", ציין עזרא. "כך", הוא מוסיף, "אנו מאמינים שאפשר להשיג את יעדי הדיור, וגם לעשות צדק חלוקתי עם תושבי השכונות שאליהם יפנה הסיוע הממשלתי במקום לקבלנים, וכבונוס יותר אנשים יגרו בדירות עמידות לרעידות אדמה".

לכתבה בNRG לחצו כאן…

לנייר העמדה המלא לחצו כאן…

מינהל מקרקעי ישראל על תוכנית גליל ים: לצמצם את שטחי הציבור כדי למנוע צפיפות יתר

יום רביעי, 17 לאוגוסט 2011   מאת:

במינהל טוענים כי בנייה של אלפי דירות בגליל ים תגרום לצפיפות גבוהה מהמקובל; נציג הירוקים: גליל ים תהיה הולילנד של הרצליה

יושב ראש סיעת הירוקים במועצת עיריית הרצליה, דרור עזרא, הגיש התנגדות להפחתת זכויות הבנייה ומספר יחידות הדיור. עזרא טען כי מינהל מקרקעי ישראל נכנע לקיבוץ גליל ים. "המינהל מעניק לקיבוץ זכויות בנייה בלתי מתקבלות על הדעת. התוכנית היא פשוט פיגוע תכנוני, הולילנד של הרצליה, שתגרום נזקים עצומים לעיר ולשכונות הסמוכות לה. הצמצום בשטחי ציבור נעשה בנוסף ל-180 הדונמים שכבר קוצצו מהפארק העירוני לטובת בנייה. חמור מאוד לקבל את המלצת המינהל לפיה משפחה ממוצעת תהיה שלוש נפשות ולא 3.6 כמו שהעריכו בתחילה. נוצר אבסורד, כי הרי את זכויות הבנייה המופרזות לדירות של ארבעה-חמישה חדרים נתנו לפי 3.6 נפשות ליחידת דיור, ואילו את שטחי הציבור מחשבים לפי שלוש נפשות ליחידה".

לכתבה בדה-מרקר לחצו כאן…

דו"ח של משרד הפנים: "להימנע מהקמת ערים נבדלות לחרדים"

יום רביעי, 10 לאוגוסט 2011   מאת:

דו"ח שהוכן עבור משרד הפנים קובע בניגוד לעמדת משרד הבינוי והשיכון: התכנון למגזר החרדי צריך להתבסס על תוספת שכונות לערים קיימות וחיזוק יחסי הגומלין עם החילונים

דרור עזרא, ממלא מקום יו"ר מפלגת הירוקים שיצא נגד ההחלטה להקמת עיר בכסיף, אומר בתגובה: "אני מסכים עם עקרונות תמ"א 35 שדוגלת בציפוף הערים ומנסה להימנע מפגיעה בשטחים כפריים. הקמת ערים חדשות כמו כסיף היא שגויה מבחינה סביבתית וכלכלית, שהרי מדובר בהרס שטחים פתוחים ובבניית תשתיות חדשות במיליארדים. על התכנון הלאומי מופקדים משרד הפנים והמועצה הארצית. אם משרד הבינוי והשיכון פועל אחרת, משהו לקוי בניהול. צריך תכנון ארוך טווח ולא גחמות ושליפות".

לכתבה בדה-מרקר לחצו כאן…

העם דורש סולידריות חברתית?

שבת, 06 לאוגוסט 2011   מאת:

מכל עבר אנו שומעים היום את המושג החמקמק והעמום "צדק חברתי", אני שואל את עצמי מה יקרה אם מחר בבוקר יכריז נתניהו כי ממשלת ישראל מקבלת את עקרונות הצדק החברתי?
האם המדינה תיקח את כל הרוכש הפרטי של בעלי הממון ותחלק אותו לעניים? האם שומר בקניון יקבל אותו שכר כמו מנהל הקניון? האם יולעמו הדירות במגדלי אקירוב ויפצלו לעשרות דירות חדר להשכרה מסבסדת? האם פרויקט סי-אנד-סאן ייהרס ויוחזר החוף?
האמת היא שכל-אחד יכול לפרש את המושג "צדק חברתי" כראות עיניו, הקומוניסט, המתנחל, החרדי, הסטודנט והנזקק, כולם יכולים לצעוק "צדק חברתי" באומנה שלמה אבל כל-אחד יתכוון למשהו שונה לחלוטין ולפעמים הופך לחלוטין.

אין ספק שאם רוצים למשוך כמה שיותר אנשים הכותרת צריכה להיות מחד מושכת וקליטה ומאידך עמומה ואוניברסאלית, שכמעט כל אחד יזדהה איתה. ואכן המושג "צדק חברתי" עונה על כל אלו, יש בו הכול ואין בו כלום.

הכשל החברתי הוא שלנו או שלהם?
לפני שבאים לממשלה בדרישות, שווה להביט במראה ולשאול האם אנחנו "חברתיים" אחד אל השני? הרי המחאה הזו נולדה בשל מחיר השכירות, מי אלו שמשכרים את הדירות? הרי זו לא הממשלה שמשכירה את הדירות, אלו אנשים באותו מעמד כלכלי של השוכרים, כאלו שהדירה הנוספת היא סוג של חיסכון עוברם.
מעבר לעניין הכלכלי שבהחלט יש לו השפעה על נושא הדיור, יש כאן כשל חברתי פנימי, ישראל הפכה תוך חמישים שנים מחברה שהסולידרית החברתית מושרשת בה, לחברה די מנוקרת ומנקרת שבה לא לצאת פרייאר היא המוטו השולט.

מאות שנים ההישרדות של קהילות יהודיות בכל העולם הייתה תלויה כמעט לחלוטין בסולידריות חברתית, הן בתוך הקהילה והן בין הקהילות. אין ספק שהתוכנה הזו היא אחת מן התכונות הכי בולטת בדור של ההורים והסבים שלנו, ואין זה משנה אם הם צברים או עלו לארץ בראשית המדינה.
קשה לשים את האצבע על הנקודה בזמן בה השלנו הפך לשלי ושלי, אבל היום אנחנו, מעמד הביניים החילוני, נמצאים בדילמה בה כולנו רואים את הכשל חברתי, ויוקר המחייה הוא רק סימפטום לכשל הזה, ואנחנו שואלים את עצמנו מה אפשר לעשות ואיך אפשר לתקן.
רבים מפנים אצבע מאשימה לכיוון הממשלה והכנסת, הממשלה והכנסת בהחלט יכולות לעשות שיפורים במדיניות הכלכלית, אבל את הכשל החברתי יהיה קשה לפתור בהחלטת ממשלה או בחוק.

לא פעם שאני נוסע לתל-אביב ומסתכל לים אני שואל את עצמי מה היה קורה אילו לא היו קונים לפרויקט סי-אנד-סאן והמקום היה נשאר שומם?  אולי כישלון כלכלי בסי-אנד-סאן היה מונע פרויקטים דומים בחופים אחרים?
זו דוגמא טובה לפרדוקס, כולנו רוצים שלא יבנו בניינים על הים אבל רבים מאיתנו לא היו אומרים לא אילו היה ביכולתם לקנות דירה בפרויקט על הים ואנו מעריצים את אלו שיש להם דירות בפרויקט. וזו רק דוגמה אחת, יש רבות כאלו בהן אנחנו רואים כשל חברתי או אי-צדק כלשהו ומקום למנוע אותו אנחנו משתפים איתו פועלה.

ברוב המקרים סולידריות חברתית וקודים חברתיים הם הרבה יותר חזקים מחוקים וממשלות, האם מישהו חושב שהחוק שמחייב אותנו לעזור אחד לשני בעת צרה באמת יגרום לנו לעשות זאת? ולא תחושה אכפתיות פנימית? הסולידריות החברתית היא חלק מן הDNA שלנו, ואנחנו רואים אותה לא פעם בדברים קטנים בחיי היומיום, והיא מתגלה בצורה בולטת גם במחאה הזו.
אם רוצים מהפכה אני סבור שהיא קודם צריכה להיות ביחס שלנו אחד לשני וביחס שלנו ל"רכוש" המשותף לכולנו, ורק אחר-כך צדק והוגנות של הממשלה בחלוקת המשאבים המשותפים.
אם היו שואלים אותי איזו סיסמה לאמץ היית ממליץ על "סולידריות חברתית וצדק חלוקתי".