ארכיון עבור נובמבר, 2010

הצעה לסדר – שמירה על תנאי העסקת עובדי הקבלן ומניעת ניצולם

יום שני, 29 לנובמבר 2010   מאת:

 הצעה לסדר שהגיש חבר המועצה דרור עזרא בישיבת מועצת העיר הרצליה ביום 23/10/10, הצעה כללה המלצות מספר אלמנטים שנועדו למנוע ניצול של עובדי הקבלן אשר עובדים עבור הרצליה, בינהם הקמת קרן הלוואות לסיוע לאותם עובדי קבלן לתובע את זכויותיהם, מועצת העיר דחתה את ההצעה בין הנימוקים לדחיית ההצעה הייה שעובדים שמנוצלים ע"י קבלנים יכולים "לקבל" שירות מהעמותה "קו לעובד" הקשיבו להקלטה. 

[audio:http://www.green-party.org.il/moaza_23_10_10_kav_.mp3]

להלן ההצעה כפי שעלתה במועצת העיר… המשך »

הסוללה שהוקמה על חוף אפולוניה גרמה לנזק קשה לחוף מדרום לה

שבת, 27 לנובמבר 2010   מאת:

השבוע שלח יו"ר סיעת הירוקים חבר המועצה דרור עזרא מכתב למנכ"ל המשרד להגנת הסביבה דר' יוסי ענבר בו דרש כי ענבר יחייב את עיריית הרצליה לתקן את הנזק הרב שגרמה הסוללה לחוף הסמוך לה.

להלן מצגת תמונות שמראה את הפגיעה

להלן מכתבו של דרור עזרא המשך »

פעם, שעוד קראו לנו מחבקי עצים – כתבה בהעיר

יום רביעי, 24 לנובמבר 2010   מאת:

למתוח רשת של אוטובוסים חינם במרכז העיר, להפסיק לשתות מים מינרליים,ליצור רצף של אור ירוד להולכי רגל, להפחית את מספר הקומות במגדלים, אחרי שכולם "גנבו" לו את האג'נדה, פאר ויסנר נזכר שפעם הוא היה הירוק היחיד בסביבה.

לכתבה שהתפרסה במגזין העיר לחצו כאן…

בשורה טובה לחובבי חופי הרצליה – הג'יפים סולקו מהחוף הדרומי

יום ראשון, 21 לנובמבר 2010   מאת:

למרות שהחוק אוסר נהיגה בחוף הים, למרות שעונת הרחצה הסתיימה אי-שם בתחילת חודש אוקטובר, עיריית הרצליה החליטה לאפשר כניסה חופשית לכלי רכב לחוף, וכך נהפך המקום לגן השעשועים של נהגי הג'יפים באזור המרכז.

אנחנו כמובן פנינו לעירייה מייד בסיום עונת הרחצה והתרענו על כך שנהגים עבריינים חוגגים בחוף, אבל כרגיל בעיריית הרצליה, נהגי הג'יפים או "בריוני" השטח זוכים ליחס מיוחד ואוהד, ולכן התעלמו מפנייתנו.
השבוע נחסם החוף לכניסת כלי-רכב זאת רק לאחר שפנינו למפקד משטרת גלילות נמרוד דניאל וזה הוראה לעירייה לחסום את החוף ולהפסיק את החגיגה של הנהגים העבריינים.

פשוט לא יאמן, חצי מחופי הרצליה פוגעים, ועיריית הרצליה מקדישה חוף שלם לג'יפים.

בכל אופן המאבק לא נגמר, אנחנו נמשיך לדרוש כי החוף יוחזר לציבור, ומי שרוצה להוריד סירות ואופנועי-ים יעשה זאת במרינה.

תמונות של החוף כשמימש כגן שעשועים לג'יפים
צילום: דרור עזרא

צילום: דרור עזרא

תמונות של החוף היום לאחר שחזר לציבור
צילום: דרור עזרא

צילום: דרור עזרא

סיפורי הסבתא של יצחק תשובה בענייני מסי הגז

יום שישי, 12 לנובמבר 2010   מאת:

ראיתי היום את יצחק תשובה אצל יאיר לפיד מנסה ולא מצליח לשכנע אותנו לתת לו מיליארדים מכספי הציבור, הטיעונים שלו פשוט לא היו משכנעים.

כמה עובדות:

  1. הגז הינו משאב של מדינת ישראל
  2. הלקוח העיקרי של גז הינה גם מדינת ישראל (חברת חשמל)
  3. במשך עשרות שנים היו הטבות מס נדיבות למחפשי נפט, אפשרות לקזז את ההפסדים.

רקע על עניין התגמולים
רישיון חיפוש נפט/גז כולל את היקף התגמולים לכרייה גז/נפט העומד היום על 12.5%, תגמולי אלו הינם נמוכים מאוד בהשוואה לשאר המדינות, אם כי יש בהם היגיון מסוים לאפשר הפקה ממאגרים קטנים כמו שהיו בישראל.
למשל, אם נמצא מאגר גז בשווי מיליארד ד' כאשר עלות החיפוש וההפקה הן חצי מיליארד אזי בגובה תגמולים של 12.5% עדיין משתלם להפיק, אילו היו התגמולים 40% הרווחיות של הפקת המאגר הזה הייתה אפסית ולא היו מפיקים אותו.
לא כך פני הדברים שמדובר במאגר ענק כמו "בתמר" כשאר שווי המאגר נניח 50 מיליארד ד' עלות ההפקה הינה נניח 4 מיליארד ד', על מאגר הזה יהיו תגמולים של כ6 מיליארד ד', אילו היו תגמולים של 40% אז היה מדובר 20 מיליארד, וללא ספק היה משתלם מאוד גם בתגמולים כאלו להפיק.
אולי היה נכון, לקבוע גובה תגמולים מדורגים לפי שווי המאגר, ולא היה כל ויכוח.

מצד שני לאור הסיכון הרב בענף חיפושי הנפט והגז המשקיע מקבל הכרה בהפסדים לצורכי מס, כלומר כל משקיע שהרוויח מעסק אחר יכול לקזז את ההפסד מחיפושי הגז/נפט ולשלם פחות מס.
לדוגמא אם חברה השקיע מיליון שקל בחיפוש גז כושל, ובמקביל הרוויחה מיליון שקל מעסק אחר היא לא תשלם מס כלל, כלומר המדינה סבסדה רבע ויותר מן ההשקעה.

ליצחק תשובה היו כמה טענות מרכזיות הנה הניתוח שלהן והפרחתם

א. שינוי כללי המשחק באמצע המשחק
מדובר בטיעון חסר כל תוקף וחסר כל היגיון, למשל לי יש רישיון לקטנוע כבר 15 שנים, מחירי הביטוח כאשר עשיתי את הרישיון היה 1000 שקל, היום מחירי הביטוח 4000 שקל פי 4! האם אני יכול לטעון שאסור למדינה לשנות את מחיר ביטוח החובה?

אין ספק שרישיון החיפוש הוא מעין הסכם, המשקיע מתחייב להשקיע מכספו בלי כל ביטחון למצוא, ואם ימצא משהו המדינה תקבל שמינית מהשווי, מצד שני המדינה באמצעות הטבות מס מסבסד רבע מן השקעה אם היא כושלת.

השאלה כאן האם מיסוי רווחי הגז הינו חלק מן ההסכם ולכן אינו בר שינוי?
התשובה לכך היא כמובן לא, כמו עם עניין הקטנוע כשעשתי רישיון לא קיבלתי הבטחה בלתי חוזרת שמחיר הביטוח יהיה כפי שהיה אז. כך גם כאן, הרישיון הוא להפקה ולתגמולים, לא לענייני המס.
אני בכל אופן לא שמעתי על מדינה דמוקרטית בעולם, שלא משנה מסים.
אם נקבל את ההיגיון של תשובה אזי, אסור לעולם לשנות את מס הכנסה ומע"מ וכל מס אחר, האם יהיה מקובל ברגע שאתה מתחיל לעובד מס הכנסה מקופא לגביך ואין למדינה שום אפשרות לשנות אותו?

ב. האם יכול להיות שוויון בן הגז המצרי לגז הישראלי?

צריך לזכור המס הינו בתמורה לשירותים שהמדינה נותנת, למשל צבא שעולה 50 מיליארד ש' בשנה. קידוחי הגז האלו והמתקנים הנלווים להם הינם מתקני תשתית רגישים ביותר, אשר זקוקים להגנה צבאית במקרה של מלחמה, והגנה מפני טרור, מדובר בעלות יקרה מאוד.
במקרה של הגז המצרי, מי שמשקיע בהגנה על המתקנים היא מצרים, מדובר במשאב שלה היא גובה מס/תגמולים לפי חוקיה, הגז המצרי עצמו הינו מוצר נחוץ ביותר למדינה, ולכן נחתם הסכם בין ישראל לבין מצרים בו נקבע מחיר הגז, לכן אין שום היגיון להטיל מס על הגז המצרי.

ג. האם יצחק תשובה יכול להסתדר בלי מדינת ישראל?
נגיד שתשובה רוצה להתנתק ממדינת ישראל, הצבא לא יגן על מתקניו, החברות לא יפעלו בישראל והגז עצמו לא יגיע לישראל.
כדי להקים את "מדינת הגז" העצמאית הזו, תשובה יהיה צריך להקים חיל-ים פרטי, חיל-אוויר פרטי, חיל מודיעין פרטי ועוד ועוד, וחיילים של תשובה לא יקבלו שכר מגוחך כמו במדינת ישראל, אלא הוא יצטרך לשלם הם אלפי ד' בחודש, זה יעלו לו הון.
מעבר לזה, תשובה יצטרך לבנות מערכת צינורות יקרה או להקים מתקן הנזלה שמיקר מאוד את הגז.
אני לא בטוח מה יהיה יותר זול לתשובה להקים את המדינה הזו או לשלם 60% מס!

אני תוהה איזו חוצפה יש ליצחק תשובה כאשר הוא רוצה שחייל ישראל שמרוויח 500 ₪ בחודש יגן על מתקני הגז האלו ויסכן את חייו אבל הוא לא מוכן לשלם עבור השירות הזה!!

ד. האם המשקיעים והבנקים יברחו?
הטיעון פשוט נשמע חסר היגיון, אף חברה לא תוותר על רווחים ענקיים בגלל, שנשללה ממנה הזכות לרווחים עצומים וחסרי היגיון.
כפי שכתבתי בהתחלה מערכת התגמולים במדינת ישראל הייתה מותאמת למציאות בה נמצאו מאגרים קטנים, המערכת הזו לא לקחה בחשבון שיש כאן מאגרים גדולים.
חשבון פשוט, אם ניקח את הדוגמא שנתתי בתחילת הטקסט, שווי המאגר הינו 50 מיליארד, עלות הפקה והעברה היא 4 מיליארד, התגמולים הינם 6 מיליארד המס הרגיל הינו 10 מיליארד, כלומר בידי תשובה ושותפיו נשארים 60% מן המאגר!
אם ישנו את המס כפי שמציעה ועד ששיסצקי אזי המס שישולם יהיה 24 מיליארד ובידי תשובה ושותפיו יישארו 16 מיליארד שזה 32% משווי המאגר!

אם תשובה ושותפיו לא רוצים 32% משווי המאגר, המדינה יכולה לקחת ממנו את רישיון ולתת את זה לגופים אחרים, ואני בטוח שיהיו הרבה קופצים!

יעל גרמן שוב מוכיחה צביעות וכניעה לסחטנות של העסקנים הדתיים

יום ראשון, 07 לנובמבר 2010   מאת:

מצורף כאן עמוד מתוך תקציב עיריית הרצליה לשנת 2011, באופן לא מפתיע מתגלה כי יעל גרמן הוסיפה 2 מילון שקל תוך שנתיים לתקציב פעילות הדת.

בשנת 2009 התקציב היה 4.271 מיליון ב2011 יהיה 6.213 מיליון עליה של כ33% !!
—–תקציב המועצה הדתית עלה מ3.611 מיליון ב2009 ל4.663 מיליון ב2011.
—–תקציב תמיכה בכוללים עלה מ660 אלף ב2009 ל1.55 מיליון ב2011.

עיקר התקציב הלך למועצה הדתית, שבעיקר משלמת שכר לכל מיני עסקנים של הסיעות הדתיות. חלק אחר של התקציב הולך לארבע כוללים בהם לומדים כמה עשרות אברכים, בידיי תקציבי הכוללים עיקר ההוצאות שלהם הולך לשכר לאברכים, מדובר בשכר חודשי של כ4000 ₪ לאברך.

כן, כן אנחנו תושבי הרצליה משלים כ-2000 ₪ בחודש שכר לאברך, שיושב לומד ומתפלל. למה האברכים מתפללים שכל-כך משתלם לעיריית הרצליה לממן את זה? אולי ששר הפנים ומנגנוני הפיקוח ואכיפה של משרד הפנים לא יטפלו בהתנהלות הלא תקינה של עיריית הרצליה.

מה שמחזיר אותי לבחירות המקומיות ב2008, בה יעל גרמן ואנשי הקמפיין שלה האשימו מועמדים אחרים כאילו שהם הולכים למכור את הרצליה לסיעות הדתיות.

תסתכלו על התקציב הזה ותשאלו את עצמכם מי באמת מכר את הרצליה לעסקנים הדתיים?

לחצו כאן לתקציב הדת של עיריית הרצליה לשנת 2011…

לחצו כאן להצעה לסדר שלנו אשר נדחתה בדרישה להשוואת בין התמיכה באברכים לתמיכה בסטודנטים.